Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   15 aprilie 2009: noi arestări…

15 aprilie 2009: noi arestări la Chişinău

Radu Lungu din Chişinău a fost arestat azi a doua oară, după ce fusese eliberat şi făcea o cură de tratament cu perfuzii, din cauza bătăilor pe care le-a primit.

Avocatul lui Radu ne-a spus că acesta a fost reţinut la 7 aprilie şi dus de poliţişti în garajul Parlamentului, unde a fost bătut cu cruzime alături de alţi tineri. Peste vreo 2 ore a fost transferat la sectorul de poliţie Buiucani, cu un Mercedes, unde i s-au legat mâinile cu centura de la propriii săi pantaloni şi a fost pus să stea în genunchi mai multe ore.

Radu spune că totuşi a fost bătut mai puţin decât alţii, pentru că «nu am avut desenat pe obraz un tricolor», iar cei care aveau tricolorul desenat pe faţă erau bătuţi până nu se mai vedea nici urmă de desen.

Noaptea a fost silit să semneze nişte acte pe care nu le-a citit, iar dimineaţa i s-a dat voie să plece, dar fără buletinul de identitate care a fost oprit de poliţişti, fiindu-i sustraşi şi toţi banii pe care îi avea — 50 de lei.

Ajuns acasă, s-a simţit rău din cauza bătăilor şi a fost consultat de un medic, care i-a indicat perfuzii zilnice.

Astăzi, Procuratura Buiucani l-a sunat şi l-a somat să vină pentru o discuţie. Radu a întrebat dacă este o citaţie şi i s-a spus că «apelul telefonic este tot ca o citaţie». A mers încolo şi a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind transferat la Comisariatul General de Poliţie.

Avocatul spune că Radu nu a putut azi să facă tratamentul şi perfuziile şi nu va putea , probabil să facă nici mâine nu va putea să urmeze acest tratament.

«Îndrăzneala autorităţilor nu mai are margini, sunt violate drepturile acestor tineri cu duiumul, de aceea vom merge în instanţe cu fiecare caz în parte până la capăt,» susţine avocatul Victor Panţâru.